Merhabalar, yola terk ve ifraz işlemi yapmam gerekiyor. Bunun için yapmam gerekenler tam olarak nelerdir? Belediye ve kadastro süreçleri nelerdir? Örnek dosya paylaşır mısınız?
İşlem sırası aşağıdaki gibidir
* https://obs.hkmo.org.tr sitesinden sözleşme oluşturup indirmek.
* İndirilen sözleşmeyi tapu maliki ile imzalayıp sözleşme tutarı üzerinden 0.00948 oranında damga vergisi yatırmak.
* https://kbu.tkgm.gov.tr/SHKMHome sistemine girerek yeni başvuru oluşturmak.
* Taranan damga vergisi ve sözleşmeyi ilgili dosya içeriğine yüklemek. Ve sonrasında bilgi belge için kadastro müdürlüğüne göndermek.
* Kadastro müdürlüğünden gelen harcı ödedikten sonra fen kayıt almasını müteakip işlem yapacağınız parsellerin verilerini sistemden indirmek veya kadastro müdürlüğünden temin etmek.
* Belediyeden ilgili parsellerin bastığı imar adalarını temin etmek.
* İmar planı ve kadastro verilerine göre ifraz ve yola terk dosyasını hazırlamak.
* Hazırlanan dosya vatandaşa teslim edilerek encümen kararının alınmasını sağlamak
* Encümen kararı sonrası dosyaları yeniden sisteme yükleyerek kontrollük için kadastro müdürlüğüne göndermek.
tamamdır çok teşekkür ederim
İşlerinizi takip edebileceğiniz bir sistem. Dosya, Bakiye, Müşteri ve Fatura takibi yapabilirsiniz.
Site geneli reklamları kapatarak reklamsız bir gezinti yapabilirsiniz.
SHKMMB © Copyright 2019 - 2025